Het promoten van je bedrijf op een beurs is een mooie kans om je merk te laten zien. Bovendien kun je hiermee nieuwe klanten aantrekken en goede zakelijke connecties maken. Het is erg belangrijk om goed voorbereid te zijn. Neem de juiste producten mee waarmee je jouw merk kunt promoten. Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je dit aan moet pakken!

Promotiemateriaal

Flyers en brochures zijn handige vormen van promotiemateriaal. Ze bieden veel informatie over je producten of diensten en kunnen gemakkelijk worden uitgedeeld aan bezoekers op de beurs. Zorg ervoor dat ze professioneel zijn ontworpen en dat ze goed laten zien waar je bedrijf voor staat. Daarnaast zijn visitekaartjes een must-have op elke beurs. Ze zijn klein en gemakkelijk uit te delen. Bovendien bevatten ze alle belangrijke contactinformatie. 

Gratis gadgets en giveaways

Pennen en notitieboekjes zijn altijd populaire giveaways op beurzen. Ze zijn handig voor degene die ze krijgt. Maar bovendien zorgen ze er ook voor dat je merk blijft hangen bij de ontvangers. Kies voor pennen en notitieboekjes van goede kwaliteit en laat ze bedrukken met je bedrijfslogo en contactinformatie. Een ander effectief promotiemateriaal zijn aanstekers. Groothandel aanstekers zijn betaalbaar en kunnen in grote hoeveelheden worden besteld. Hierdoor zijn ze ideaal voor beurzen. Aanstekers zijn dagelijks in gebruik bij veel mensen, waardoor je merk regelmatig onder de aandacht komt.

Presentatiematerialen

Roll-up banners zijn perfect voor het trekken van aandacht naar je stand. Je kunt ze makkelijk opzetten en afbreken. Bovendien kun je ze ook makkelijk vervoeren in een hoes. 

Zorg ervoor dat je ontwerp professioneel en aantrekkelijk is. Gebruik digitale schermen om video's en presentaties van je producten of diensten te laten zien. Dit kan helpen om meer bezoekers naar je stand te trekken en hen langer vast te houden. 

Merchandise

T-shirts en hoeden met je bedrijfslogo zijn uitstekende promotiematerialen. Ze kunnen worden gedragen door je team op de beurs om een uniforme en professionele uitstraling te creëren. Bovendien kunnen ze worden weggegeven aan bezoekers als prijs bij wedstrijden of als bedankje voor het bezoeken van je stand. Daarnaast zijn aanstekers ook als merchandise ideaal. Geef ze bijvoorbeeld weg in een tasje samen met wat andere spullen. Dit hoeft ook niet al te veel te kosten, want er zijn voldoende goedkope aanstekers te vinden.

Interactieve elementen

Wedstrijden en prijsvragen zijn goede manieren om bezoekers naar je stand te trekken. Bied aantrekkelijke prijzen aan en zorg ervoor dat ze op een makkelijke manier mee kunnen doen. Dit kan ook een goede manier zijn om contactgegevens van potentiële klanten te verzamelen. Daarnaast zijn fotohokjes een leuke en interactieve manier om bezoekers naar je stand te trekken. Doe er leuke accessoires bij die bij je merk passen. Zorg ook dat de foto’s gedeeld kunnen worden op social media met je logo erop. Dit verhoogt je online zichtbaarheid en creëert een blijvende herinnering aan je merk.