Je hebt iets heftigs mee gemaakt, waar je misschien wel een trauma aan hebt overgehouden. Een trauma kan ook een whiplash zijn. Een whiplash is een fysiek trauma dat wordt veroorzaakt doordat het hoofd een slingerende beweging maakt. Het kan dus ontstaan omdat jij een auto-ongeluk hebt meegemaakt en iemand bijvoorbeeld achterop is geklapt. Deze nare klachten kunnen lang aanhouden. Er kan dan sprake zijn van een whiplash letselschade. Na een ongeluk kan je een letselschade claimen. Soms moet je jezelf in het dagelijks leven hierdoor erg beperken, zo kan de schade flink oplopen. Je leven is misschien ineens anders dan voorheen en je kan niet meer doen wat je normaal doet.
Schakel een advocaat in
Letselschade advocaat Rotterdam bied je de hulp aan om een letselschadevergoeding aan te vragen en te claimen. Het kan zijn dat je dit nog nooit eerder hebt meegemaakt en daardoor ook niet weten hoe je zoiets moet claimen. Een letselschade advocaat geeft je juridisch advies wanneer je letsel hebt opgelopen. Terwijl jij aan het herstellen bent van een vreselijk trauma, houdt de advocaat zich bezig met iemand aansprakelijk stellen.
Een letselschade advocaat is geheel kostelijks voor jou. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om een enorm hoge rekening, want die komt er niet. Jouw letselschade en kosten voor rechtsbijstand worden namelijk verhaalt bij de aansprakelijke partij. Kies bewust de juiste letselschade advocaat, want er zijn veel zogenaamde ‘cowboys’ actief die niet aangesloten zijn bij de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten.
Hoe claim je letselschade?
Na een ongeval wil je allereerst dat het goed gaat met je. Er komen wellicht veel trauma’s en fysieke beperkingen bij kijken, maar daar kan je wat mee. Allereerst wordt er gekeken wie de aansprakelijke partij is. Dit valt vaak niet mee, vaak is de bestuurder van het voertuig zelf niet aansprakelijk, maar degene die verzekerd is en de auto bezit. Het is daarom van belang om er eerst achter te komen wie er aansprakelijk is. Er wordt een aansprakelijkstelling opgesteld. Dit wordt voor jou gedaan door de advocaat. Vervolgens dient de letselschade berekend te worden en vindt er een onderhandeling plaats met de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke partij. Een verzekeraar wordt hierbij ook bijgestaan door een letselschade jurist. Zelf ben je vaak niet bewust van waar je allemaal recht op hebt. Een letselschade advocaat weet hier raad mee en zal jou voorzien van de beste adviezen wat betreft letselschade. Wanneer de aansprakelijkheid eenmaal is erkend, dient de schade in kaart te worden gebracht.