Heeft jouw bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dan kun je dat ook uitdragen door middel van de kerstpakketten die je gaat uitdelen. Kies voor een duurzaam kerstpakket en laat zien dat je duurzaamheid écht belangrijk vindt. Een duurzaam kerstpakket klinkt misschien saai, maar dat is het zeker niet! In een duurzaam kerstpakket vind je niet alleen leuke en lekkere items, je vindt in een duurzaam kerstpakket ook echt dingen die het verschil kunnen maken. Denk dan, bijvoorbeeld, aan een insectenhotel. Gebruik de doos van het duurzame kerstpakket om het oud papier van de komende periode in te verzamelen. Zo heeft ieder onderdeel een functie.

Een insectenhotel in een duurzaam kerstpakket?

Een duurzaam kerstpakket is er voor een beter milieu. Natuurlijk kun je met één duurzaam kerstpakket de wereld niet redden, maar ieder pakket helpt. Je kunt het insectenhotel uit het pakket ophangen in de tuin of zelfs op het balkon. Je kunt met één insectenhotel wel een verschil maken. In een insectenhotel kunnen diverse insecten op een veilige manier overwinteren. Denk dan aan bijen, maar ook aan lieveheersbeestjes. En juist deze beestjes zijn van groot belang. Zij zorgen niet alleen voor de bestuiving van bloemen, struiken en bomen, ze eten ook ongedierte als bladluizen.

Heb je vooral vrouwen in dienst?

Dan kun je kiezen voor kerstpakketten vrouwen die speciaal voor vrouwen zijn samengesteld. In deze kerstpakketten vind je allerlei lekkers, natuurljk veel chocolade, maar ook wijn en andere lekkere dingen. Maar het pakket is aangevuld met, bijvoorbeeld, een lekker warm woonkleed of een mooie etagère. Een kerstpakket voor vrouwen is natuurlijk niet alleen maar leuk voor vrouwen. Het is ook leuk voor mannen, voor iedereen eigenlijk. Wil je toch onderscheid maken tussen pakketten voor vrouwen en pakketten voor mannen? Dan kan dat zeker. Je ziet de mogelijkheden al snel online.

Kerstpakketten geven is een leuke traditie

Het geven van een kerstpakket is geen verplichting voor een werkgever. Toch doen veel werkgevers dat wel. Ze zorgen ervoor dat hun medewerkers tijdens de donkerste maanden iets lekkers hebben om van te snoepen en van te genieten. Het is daarom wel een heel leuke traditie. Veel werkgevers vergeten echter zichzelf mee te tellen wanneer de pakketten besteld moeten worden. Zorg dus vooral dat je ook voor jezelf een kerstpakket bestelt. Jij hebt, net als al je medewerkers, heel hard gewerkt in het afgelopen jaar en dus heb jij ook een kerstpakket verdiend. Doe ook mee in die traditie!