Het is vaak fijn om in een nieuwe auto te rijden en zeker als alle afspraken op een transparante manier zijn gemaakt. Bij een private lease occasion krijg je een gebruikte auto in plaats van een nieuwe. Je weet precies waar je aan toe bent want je komt niet voor financiële verrassingen te staan. Factoren zoals afschrijving of wegenbelasting en zelfs de verzekering, onderhoud en reparaties zijn vaak inbegrepen in de maandelijkse kosten. Het enige waar je zelf voor hoeft te betalen is de benzine. Je kunt er vaak ook vanuit gaan dat alles goed zit en je een goed werkende auto meekrijgt. Voordat de auto wordt aangeboden wordt deze namelijk van te voren eerst helemaal afgegaan of deze voldoet aan alle opgestelde eisen. Het kan duurder uitvallen dan wanneer je zelf een tweedehands auto koopt, maar dan zitten al je maandelijkse kosten er niet bij inbegrepen.

Ga de auto’s eens van dichtbij bekijken

Niet alleen is het scrollen door het aanbod online een goed idee, maar het kan ook fijn zijn om een afspraak te maken om een auto te gaan bekijken en er een proefrit in te maken zodat je precies weet hoe deze aanvoelt. Je gaat over verschillende wegen rijden en kunt zo precies zien wat je fijn vindt en wat niet. Ook kun je kijken of je de auto ruim genoeg vindt en of je het comfortabel genoeg vindt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je oude auto in te ruilen om korting te krijgen op je leaseauto. Dit kan je best wat besparen, zeker als je een krap budget hebt. Hoe hoog je leasebedrag mag zijn, hangt af van je inkomen. Als je een hoger inkomen hebt, kun je ook een hoger bedrag leasen. Ook telt mee hoe hoog je huur is en of je schulden hebt openstaan.

Op zoek naar de juiste auto

Wanneer het aankomt op het kiezen van een auto is dit vaak een vrij persoonlijke keuze, sommige mensen vinden het fijn om in een zware auto te rijden terwijl anderen liever rijden in een lichtere auto. Ook het formaat van de auto kan erg verschillen en afhankelijk van hoeveel ruimte je wilt kun je hiernaar kijken. Zeker omdat er zoveel auto’s zijn op de markt is het vaak overweldigend om er een uit te kiezen. Het belangrijkste is om na te gaan wat je ermee gaat doen. Wanneer je regelmatig onderweg bent en lange afstanden legt is het beter om te kiezen voor iets wat comfortabel is.