Hoodies zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Vooral mannen worden met dit geliefde kledingstuk gezien. Hoewel vele mensen de hoodie nu als iets heel normaals zien, is het kledingstuk nog niet zo heel lang populair. De geschiedenis van de hoodie gaat echter wel heel lang terug. Veel langer dan je misschien in eerste instantie zou denken. Laten we eens beginnen met het woord hoodie. Dat komt van het Angelsaksische woord hood en dat betekent niets anders dan dat er een kap op een trui zit. Zo’n kap op de trui kwam al voor in de 12e eeuw. Heel lang geleden dus. In Amerika begon men vele eeuwen later met de productie van de hooded sweater. Dat was toen bepaald geen mode item. Het was namelijk bedoeld voor werklui zodat die lekker warm bleven tijdens hun werk buiten. Pas na 1970 kwam de hoodie echt in beeld als mode artikel of als statement. In de hiphop scene werd het kledingstuk heel veel gedragen en ook de film Rocky met Sylvester Stallone droeg bij aan de populariteit.

Een hoodie voor iedereen

De grotere bekendheid van hoodies zorgde ervoor dat jongeren het kledingstuk gingen dragen. Met name stakeboarders begonnen het te dragen en inmiddels is het een zeer populair kledingstuk die je in allerlei soorten, maten en kleuren kunt kopen. Populair is een hoodie van Daily Paper. Dit merk is geïnspireerd door de Amerikaanse hiphop scene uit de jaren 80 en 90. Door kleuren en teksten geeft Daily Paper de hoodies een culturele boodschap mee. Daarnaast is het kledingstuk gemaakt van de meest hoogwaardige stoffen die heerlijk zitten en lekker warm zijn. Uiteraard heb je een ruime keuze in kleur en in hoodies met of zonder brandnaam. Een Daily Paper hoodie is met liefde gemaakt en draagt een boodschap uit van eenheid en samenzijn.

Kies de hoodie die bij je past

Een hoodie kan dus een echt statement zijn. Het lijkt een eenvoudig kledingstuk, maar er zit vaak een verhaal en een geschiedenis achter. Een hoodie hoort bij een grote subcultuur die ook op straat niet te missen is. Maar het is natuurlijk ook gewoon een heerlijke trui met een capuchon. Een kledingstuk dat lekker zit, waar je mee kan werken en waarmee je op de bank kan hangen. Welke reden je ook hebt om een hoodie te kopen: koop er een die bij jouw smaak en bij jouw ideeën passen.