Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een cliché? Absoluut! Maar daarom nog niet minder waar. We hebben allemaal wel eens zo'n momentje dat nét goed gaat. Maar soms gaat het mis. Ernstig mis. En dat zit jij met de gebakken peren. Stel. Je loopt je dagelijkse rondje en ineens lig je onderuit. Een tegel in de stoep blijkt los te liggen. Je kunt daar een ernstige blessure aan overhouden. Je breekt je enkel en je moet geopereerd worden. Daar moet je toch even niet aan denken. Het kan echter zomaar gebeuren. Je loopt inkomsten mis, je hebt veel pijn én je moet tijd steken in de revalidatie. Dit is het moment om een letselschade advocaat in de arm te nemen.

Wat kan een letselschade advocaat voor jou betekenen?

Een letselschade advocaat kan ervoor zorgen dat jij compensatie, smartengeld, krijgt voor je geleden schade. Je letsel kan veel meer gevolgen hebben dan je in eerste instantie zou denken. Een letselschade advocaat weet de juiste wegen te bewandelen om voor jou een schadevergoeding te eisen. Met deze schadevergoeding kun je de tijd nemen om goed te revalideren en zelfs om je eventueel te laten omscholen. Een letselschade advocaat werkt voor jou, toch kost de letselschade advocaat jou geen geld.

Hoe zit dat met de betaling?

Een letselschade advocaat is er voor jou. Jij hoeft je echter geen zorgen te maken over het honorarium. Dat wordt betaald door de (verzekering van de) tegenpartij. Net als het geld dat je uiteindelijk krijgt om de immateriële schade te vergoeden. Je kunt hier dan denken aan gederfde infkomsten, maar ook het verlies van levensvreugde wordt in deze berekening meegenomen. Je kunt je voorstellen dat het niet gemakkelijk is om daar een prijskaartje aan te hangen. En dus worden er berekeningen gemaakt. Het is fijn dat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Jij kunt je focussen op je herstel.

Wanneer is deze advocaat in te schakelen?

Je kunt, wanneer je letsel hebt opgelopen door toedoen van een ander, altijd contact opnemen met een letselschade advocaat. Je krijgt dan een intake gesprek. In dat gesprek wordt bekeken of je een zaak hebt en of er inderdaad een eis gesteld kan worden. Is dat het geval? Dan kun je er op rekenen dat deze advocaat alles in het werk zal stellen om zoveel mogelijk geld voor jou los te krijgen. Je moet er niet op rekenen dat je hier rijk van wordt. Het is geld dat je nodg hard nodig zult hebben.