Heb je een klant waarbij het water aan de buitenkant langs de muren en de ramen loopt als het even regent? Dan is het waarschijnlijk dat je de dakgoot moet gaan vervangen. Je moet dan dakgoten kopen en dat doe je, natuurlijk het liefst online. Je kunt kiezen uit verschillende materialen voor dakgoten. Sommige mensen zullen ervoor kiezen om de dakgoot perfect te laten aansluiten bij het uiterlijk van het huis. Zij zullen dan vaak kiezen voor een zinken of een koperen dakgoot. Maar wannneer het niet uitmaakt welke dakgoot er wordt geplaatst en er nog een koof om de dakgoot geplaatst moet worden, kun je net zo goed kiezen voor een polyester dakgoot. Een polyester dakgoot gaat jarenlang mee en is ook nog eens gemakkelijk te plaatsen. Een polyester dakgoot is licht van gewicht en daardoor ook een stuk gemakkelijker te plaatsen dan een zinken of een koperen dakgoot.

Werk veilig bij het plaatsen van de polyester dakgoot

Een polyester dakgoot wordt vaak op grote hoogte geplaatst. Dat is natuurlijk logisch. Een polyester dakgoot wordt vlak onder de pannen geplaatst. Alleen dan wordt het regenwater goed opgevangen en kan het goed worden afgevoerd. Voor het plaatsen van een polyester dakgoot heb je dan ook wat extra materiaal en ook wat extra handjes nodig. Huur een steiger en zorg dat je veilig naar boven en weer naar beneden kunt.

Hou de dakgoot schoon

Veel problemen met dakgoten hebben als oorsprong dat er allerlei bladafval in blijft liggen. Je kunt nog zo'n goede dakgoot plaatsen, als deze niet regelmatig wordt geleegd is dat vragen om problemen. Dat is nog best een klus, je moet er immers iedere keer weer bijklimmen. Er is ook de mogelijkheid om een rooster te plaatsen om te voorkomen dat bladeren blijven liggen. Raakt het rooster echt vol? Dan zul je er toch aan moeten geloven.

Zorg dat de hemelwaterafvoer goed werkt

Regen is een vast gegeven in ons landje. Oké, in de zomer is het vaak erg droog, maar dat wordt in de herfst en de winter ruimschoots weer goed gemaakt. Is de hemelwaterafvoer in orde? Dan kun je het water goed gebruiken om, in drogere tijden, het regenwater te gebruiken om je tuin water te geven of om de auto te wassen. Je hebt dan wel een regenton nodig, liefst met een gieter. Lijkt er geen water meer bij te komen? Dan is de kans groot dat de dakgoot verstopt zit met bladeren.