Als je een tuin hebt, is de kans groot dat je daar in de zomer veel in te vinden bent. Maar hoe zit dat in de winter? Ook dan heeft je tuin zorg nodig. Maar we weten vaak niet zo goed hoe we dat moeten doen en dan verwaarlozen we het een beetje. In deze blog vertel ik je hoe je het meeste uit je tuin haalt, welk seizoen het ook is. Lees je mee?

Alles geknipt en gesnoeid

Snoei tijdig de bomen, struiken. Doe dit het liefst voordat het gaat vriezen. Op die manier gaan de planten de winter in goede conditie in en komen ze er beter uit voor de lente. Als het al vriest, is het geen goed idee om te snoeien omdat de kans dan groot is dat de boel door de openingen van het snoeien, kapotvriest.

Voedt de tuin

Nog voordat het echt winter is, het liefst al in de herfst, kan je de tuin bemesten. Ga voor een sterke en rijke mest zodat alle planten in de tuin extra voedingsstoffen hebben voor de winter. Op die manier komen ze de koudere seizoenen gemakkelijk door en hebben ze alle kracht om in de lente weer volop te bloeien.

Planten voor het seizoen

Bescherm de meer kwetsbare planten in de tuin tegen de vorst door ze af te dekken met een beschermende stof of door ze beschut weg te zetten. Binnenin huis of in de schuur bijvoorbeeld.

Je kan ook juist winterse planten toevoegen in deze maanden. Zo heb je altijd iets in je tuin staan wat er mooi uitziet. Kijk op internet of in het lokale tuincentrum wat de beste planten voor de winter zijn en welke je beter niet kunt kiezen.

Een plekje voor jou in de tuin

En uiteraard gaat het er niet alleen maar om dat alle planten het naar hun zin hebben. Jij wilt ook van je tuin kunnen genieten als het koud is. Dat kan! Met een mooie tuinbank, heb je altijd een plek om neer te ploffen. Voeg daar een warm drankje en een dekentje aan toe en jij hebt geen last meer van het koude weer. Denk er wel aan om en beschermhoes aan te schaffen zodat je tuinbank beschermt blijft tegen de elementen als je hem toch niet gebruikt. Een beschermhoes tuinmeubelen kan je simpelweg via het internet aanschaffen, je hoeft er dus je tuin niet voor uit!