Iedereen die iets wil gaan verkopen, hoort tegenwoordig een website te hebben. Al draait het om het verkopen van goederen of diensten, klanten willen er meer over te weten komen. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen, is om een duidelijke en overzichtelijke website te hebben. Hierin staat alle informatie op één plek, waardoor een klant meer geneigd zal zijn om de kopen wat er aangeboden wordt. Ook is het een goede manier van (meer) marketing. Dus, hoe hoort een zakelijke website er eigenlijk uit te zien?

Bepaal doelgroep

Om te beginnen met de website, is het fijn om een idee te hebben van wat de doelgroep precies is. Dit bepaalt hoe de website eruit gaat zien, aangezien het fijn is om de website aan te sluiten op de klanten. Er kan een kort onderzoek gedaan worden naar het geslacht van de (toekomstige) klanten, de leeftijd, verwachtingen van de producten die aanbevolen worden en wat voor soort mensen er precies gezocht en gevonden gaat worden. Wat gaan mensen willen zien op de website? Dit maakt het ook makkelijker om het doel van de website voor ogen te houden. Er zit namelijk een verschil in een website gemaakt om klanten iets te laten kopen of een website waarop informatie gelezen of gezien kan worden.

Uiterlijk

Een website hoort een net uiterlijk te hebben. Tekst hoort geschreven te worden in korte alinea’s, compleet met kopje en genoeg ruimte tussen de regels. Ook hoort er op de webpagina zelf genoeg witruimte en genoeg foto’s te zijn. Dit zorgt voor rust voor de ogen, en maakt de website makkelijker en sneller te lezen. Vermijd dus lange lappen tekst. Er is een grote kans dat de meeste klanten toch niet de tijd nemen om dit goed door te lezen.

Heel belangrijk voor een website is om deze simpel en duidelijk te houden. Het moet makkelijk werken en er overzichtelijk uitzien. We hebben allemaal wel eens een website gezien waar we eigenlijk niet uit konden komen, omdat er zoveel gaande was. De meeste van ons zullen dan ook meteen weer vertrokken zijn. Een simpel design is the way to go.

Inhoud

Natuurlijk is inhoud ook belangrijk. Dit hoort up-to-date te zijn, zodat klanten precies weten waar zij aan toe zijn. Het is fijn als er informatie over de verkoper/ website- eigenaar te vinden is en genoeg informatie over de producten is ook niet te vergeten.

Hulp

Een website maken is niet voor iedereen het makkelijkste en leukste taakje om te doen. Daarom is het fijn dat het mogelijkheden zoals Shopify plus bestaat. Shopify is een full- featured platform, wat gebruikt kan worden voor alles rondom e- commerce. Het haalt alles van hosting, het kopen van hosting- software en allerlei andere technologie uit de handen en geeft deze taken aan mensen die er meer over weten. Shopify is er voor de startende ondernemer, maar er zijn extensies, zoals Shopify plus, voor iedereen die net een stapje verder wil.