Moet je met enige regelmaat de weg op om klanten te bezoeken, om bestellingen af te leveren of om potentiële klanten te onmoeten? Dan kun je niet zonder auto. Maar hoe kom je aan een betaalbare auto als ZZP'er? Je kunt er dan voor kiezen om een zoveelste hands exemplaar aan te schaffen. Maar is dat wat jij wilt? Of kies je liever voor een iets nieuwer model? In dat geval kun je het best kiezen voor financial lease zakelijk. Financial lease zakelijk is er voor alle ondernemers. Dus ook ZZP'ers en startende ondernemers. Je kunt met financial lease zakelijk een auto rijden en deze wordt, aan het eind van de looptijd van het leasecontract, ook jouw eigendom.

Financial lease zakelijk is een goede optie

Zeker omdat je met financial lease zakelijk weet waar je aantoe bent. Je betaalt een vast bedrag per maand voor de duur van de overeenkomst. Je moet wel zelf alle bijzaken regelen. Denk dan aan de wegenbelasting, de verzekering, het onderhoud, de pechhulp en wat er verder nog komt kijken bij het rijden in een auto. Je betaalt, natuurlijk, ook zelf voor je brandstof en voor eventuele bekeuringen. Je betaalt de leasemaatschappij alleen voor de auto zelf. Financial lease zakelijk is een huurkoop-constructie waarbij je aan het eind van de looptijd volledig eigenaar bent.

Kies de auto die je nodig hebt

Niet iedere ondernemer heeft dezelfde auto nodig. Er zijn ondernemers die niet zonder bedrijfsbus kunnen en ondernemers die niet zonder (luxe) personenauto kunnen. Met financial lease zakelijk liggen alle mogelijkheden voor je open. Je kiest precies die auto die je nodig hebt en je betaalt een vast bedrag per maand. Er zijn geen addertjes onder het gras te vinden. Alles is vanaf de eerste dag helemaal duidelijk. Ook het bedrag van de slottermijn. Je kunt je daar dus goed op voorbereiden.

Wil je een nieuwe auto of een occasion?

Financial lease gaat meestal over occasions. Maar er zijn ook mogelijkheden om een nieuwe auto te gaan rijden via deze constructie. Kies je voor een occasion? Dan heb je de auto al snel voor de deur staan. Kies je voor een volledig nieuw exemplaar? Dan is het wel zaak dat je er rekening mee houdt dat er een levertijd is die flink kan oplopen. Het is dus wel belangrijk om voor jezelf te bepalen of je écht een nieuwe auto nodig hebt of dat je prima toe kunt met een occasion. Je bent dan nog sneller onderweg!