Kies jij binnenkort ook voor een nieuwe vloer in de woonkamer? Het is iets wat erg veel Nederlandse huishoudens bezighoudt. Een mooie vloer kan een echte aanwinst zijn voor de woonkamer. Bij het uitzoeken van de juiste vloer is het belangrijk om naar verschillende factoren te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de stijl van de woonkamer, het budget dat je beschikbaar hebt en of het huis voorzien is van vloerverwarming. Wanneer je een nieuwe vloer in je woonkamer wilt, is het belangrijk om eerst goed te overleggen wat voor soort vloer het best bij jouw woning en smaak past. Je hebt namelijk heel wat keuze tegenwoordig.

Als je een nieuwe vloer in je huis wilt, is het belangrijk om de verschillende soorten vloeren te kennen. Er zijn veel verschillende soorten vloeren, van houten vloeren tot aan tegels. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Dat betekent niet alleen dat je de vloer het beste regelmatig kunt stofzuigen of dweilen, maar ook dat je af en toe de vloer moet kunnen polijsten of waxen. Dit geeft de vloer een mooie glans en beschermt de vloer bovendien tegen vuil en vlekken. Ga bijvoorbeeld voor een mooie parketvloer, of kies je toch liever voor een gemakkelijke pvc vloer? In deze blog bespreken we een aantal zeer populaire vloeren. 

Parketvloeren 

Parketvloeren noemen we ook wel houten vloeren. Je kunt het zien als een soort vloerbedekking dat bestaat uit houten delen. Deze houten delen kunnen op diverse manieren in een bepaald systeem worden gelegd. Verschillende patronen zorgen ervoor dat je kunt kiezen uit heel veel soorten stijlen parket. 

Er zijn diverse categorieën van parketvloeren op de markt. De populairste zijn massief parket, multiplank parket en lamelparket. Ze hebben allemaal hun eigen voordelen. Zo zorg je bijvoorbeeld met massief parket voor een natuurlijke en luxe uitstraling. Lamelparket is weer beschikbaar in heel erg veel kleuren en is relatief goedkoop, en multiplank parket zorgt door middel van een sterke constructie dat het hout niet kan gaan bollen of hollen. Een parketvloer is origineel en betrouwbaar.

Pvc vloeren

Als je een nieuwe vloer wilt, is pvc een goede optie. Pvc vloeren zijn sterk en erg duurzaam. Een pvc vloer is slijtvast en makkelijk schoon te houden. Daarnaast geeft een pvc vloer de woning een moderne uitstraling. Pvc vloeren lijken heel erg op houten vloeren. Op zoek naar een vloer die geluiddempend werkt? Dan zijn pvc vloeren een uitstekende optie. Bovendien is de vloer uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.