Sommige mensen hebben profijt bij het praten over bepaalde situaties met mensen die daar gespecialiseerd in zijn en dat is oké. Dit kan nu ook online! Met online therapie krijg je bij Sol een intensieve en relatie korte behandeling, vanuit je eigen omgeving. Je hoeft het met niemand te delen, je kan ook in de avond videobellen of chatten met een psycholoog en het gebeurt op de manier waarbij jij je prettig voelt. Een online therapie is net zo effectief als traditionele psychologie (in een spreekkamer op een praktijk). Jij voelt je misschien het fijnst thuis, waardoor je helemaal op je gemak je verhaal kan vertellen.

Psychologie

Een psycholoog behandelt mensen met psychische aandoeningen, stoornissen of andere mentale problemen. Een psycholoog heeft ervoor geleerd om een behandeling uit te voeren wat effectieve werking heeft op jouw mentale gezondheid. Iedereen is welkom om naar een psycholoog te gaan, die drempel is erg laag. Voor pijn aan je voet ga je naar de dokter en voor de pijn in je hoofd ga je naar een psycholoog, of online therpapie. Psycholoog online biedt jou snelle en effectieve psychologische hulp die jij nodig hebt. Gesprekken zijn ook in de avonden of in de weekenden mogelijk. Weet jij niet zeker of je in aanmerking komt voor een psycholoog? Je gaat naar een psycholoog als je angstklachten hebt, een depressie of een burn-out. Met de juiste hulp en begeleiding is het mogelijk om van deze klachten af te komen.

Depressie

Je hebt vaak last van stemmingswisselingen. Je weet niet wat je er mee aan moet en je voelt je vaak somber. Dit kunnen tekenen zijn van een depressie. Je merkt bijvoorbeeld dat je minder plezier hebt in activiteiten, je piekert veel en je voelt je onrustig en prikkelbaar. Met een korte behandelduur kan je hier al vanaf komen. De therapie wordt gedaan door gekwalificeerde therapeuten met uitstekende referenties.

Een depressie ontstaat niet zomaar, dit heeft vaak een aanleiding. Door ingrijpende gebeurtenissen zoals: conflicten, verlies van een baan of overlijden van een geliefde kan je daar flink van in een dip raken. Het kan ook een probleem zijn die al langer speelt in je leven. Vaak is het niet zo dat je je aanstelt, ook al wordt dat misschien gezegd of vind je dat zelf misschien. Mentale klachten kunnen een enorme invloed op je leven hebben, waardoor je het plezier van het leven niet meer inziet. Weet dat er psychologen zijn die jou daarbij kunnen helpen. Word weer de vrolijke jij!