Als er binnenkort iemand jarig is of iemand een kindje verwacht, dan is het erg leuk om de persoon te verrassen met een prachtig cadeau. Vaak stuur je dan van tevoren al een kaartje of geef je een kaartje op de verjaardag of wanneer je het kindje voor het eerst kan zien

Als er binnenkort iemand jarig is of iemand een kindje verwacht, dan is het erg leuk om de persoon te verrassen met een prachtig cadeau. Vaak stuur je dan van tevoren al een kaartje of geef je een kaartje op de verjaardag of wanneer je het kindje voor het eerst kan zien. Als je een kaartje wilt sturen of geven dan wil je de kaart natuurlijk voorzien van een leuke tekst. Het verzinnen van de tekst is heel lastig want je wilt natuurlijk dat de teksten wel indruk maken op de persoon. Daarom kan je het beste een gedicht maken. Hier vind je meer informatie over hoe jij een leuk gedicht kan schrijven. 

Wees creatief 

Het maken van een leuk gedicht is een erg moeilijke opgave en daarom is het belangrijk dat jij je creativiteit loslaat. Een gedicht staat namelijk vol met creatieve rijmende zinnen en ook moet er een verhaal ontstaan uit het gedicht. Het gedicht moet ook niet te lang worden en daarnaast moet er ook een betekenis achter zitten. Als je zelf niet creatief genoeg bent om een leuk gedicht te schrijven, dan kan je altijd leuke gedichten zoals baby gedichtjes op het internet opzoeken. Het is dan uiteraard wel zo dat het gedicht niet echt uniek is.

Zoek naar rijmende zinnen 

Een gedicht bestaat uit rijmende zinnen en in de laatste rijmende zin is meestal de betekenis van het hele gedicht te vinden. Rijmen is vrij makkelijk, maar met het opbouwen van goede rijmende zinnen zul je vrij lang mee bezig zijn. Dit heeft ermee te maken dat je het achteraf misschien toch niet leuk gaat vinden en dat is vrij logisch. Als het menselijk brein begint te rijmen, dan pakt het brein automatisch woorden die er op lijken. Dit zijn vaak woorden die niets met het onderwerp te maken hebben.

Blijf de tekst herschrijven 

Als je bijvoorbeeld een gedicht zoon hebt geschreven, dan kan het natuurlijk voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent over het geschreven gedicht. Het is in dat geval belangrijk om het gedicht opnieuw te schrijven en te zoeken naar nieuwe rijmende woorden of een nieuwe betekenis van het gedicht zelf. Als jij al een gedicht hebt gevonden waarvan je denkt dat het perfect is, is het nog steeds handig om een andere versie van het gedicht te maken en kijken welke het mooist is.