Aan het beginnen van een bedrijf zitten vele stappen. Iemand moet een idee en de motivatie hebben. Er hoort een naam bedacht te worden wat dan geregistreerd wordt als domeinnaam. De eigenaar van de winkel schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel, weet alle wetten en regels die bij het hebben van een winkel horen en betaalt de nodige belastingen en toeslagen. Dan begint pas het zoeken van klanten en het verkoop van de goederen of diensten waar de winkel voor begonnen is. Dit wordt allemaal al weer enigszins makkelijk gemaakt wanneer de winkel een eigen webshop heeft. Maar niet iedereen is even goed in het gebruik van technologie en het opzetten van goed werkende websites. En daar gaat deze blog over.

Webshops

Om een webshop te beginnen, is de eerste stap natuurlijk om een product te hebben wat verkocht kan worden. Wanneer iemand al een bedrijf of een idee van een bedrijf heeft, zal dit niet heel veel werk zijn om te doen. Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle regels rondom het hebben van een webwinkel vanuit huis, waaruit het hoogstwaarschijnlijk wordt geregeld. Hieronder hoort ook het regelen bij de KvK en het betalen van de benodigde belastingen. Om te weten hoe de webshop er ongeveer uit moet zien, is het handig om een idee te hebben van de type klanten en van de concurrenten. Dat maakt het ook makkelijker om te bedenken hoe duur de producten kunnen zijn. De website hoort er professioneel en overzichtelijk uit te zien en het hebben van een duidelijk logo kan alleen maar helpen. Om zo goed mogelijk gevonden te worden in de zoekmachines (zoals Google) wordt het aanbevolen om je te verdiepen in SEO. Dit is de zoekmachine optimalisatie.

Magento

Omdat niet iedereen even goed zal zijn in het maken, bijhouden en gebruiken van een goede website. Het is ook niet voor iedereen het meest interessante onderdeel om te doen, zeker niet wanneer zij zich willen focussen op hun webshop en het verkoop van de goederen of diensten die zij op de markt zetten. Adobe – Magento, ook wel alleen Magento genoemd, is een uitgebreid e-commerce platform. Het kan dus gebruikt om een Magento webshop op te zetten. Magento heeft veel verschillende modules en functies. Zo hebben zij responsive webdesign, met veel verschillende thema’s waar winkeleigenaren uit kunnen kiezen en andere opties om de webshop een net uiterlijk te geven. Dan hebben zij ook nog een groot aanbod aan toepasbare extensies, weten zij veel over de vindbaar van de website en de technologische kant van het aanmaken van een webshop. Naast de reguliere Magento, is er ook Magento B2B. De manier waarop B2B met elkaar werkt, is anders dan wanneer een bedrijf aan een consument verkoopt. Magento weet daar alles over en kan hiermee verder helpen.