Een van de grootste ergernissen van studenten, gezinnen en ouderen; je hebt een printer, maar de cartridges zijn weer op. Net nu je een belangrijke foto of belangrijk document wilde printen. En dat is nog niet eens het aller vervelendste. Cartridges zijn ook echt niet bepaald goedkoop. Hieronder lees je een aantal tips om hierop geld te kunnen besparen.

Inkt, het zwarte goud

De aanschaf van een printer is doorgaans niet super duur, afhankelijk van het model uiteraard. Een printer is ontzettend handig om in huis te hebben, zodat je niet iedere keer naar een supermarkt of openbare plek zoals een bibliotheek of universiteit hoeft om te kunnen printen. Want soms besluit je ineens ‘s avonds laat nog een document of kopie van iets nodig te hebben en dan zijn die openbare printers niet meer beschikbaar. In tegenstelling tot openbare printer heb je met een printer in huis wel een probleem. Helaas zit je soms dan wel met lege cartridges. En dit komt voor bij allerlei merken. Zowel Epson cartridges als inktcartridges canon kunnen allebei wel eens op zijn en dan is het prettig om een plek te kennen waar je op een goedkope manier aan deze nieuwe inktpatronen kunt komen. Cartridges zijn namelijk, in tegenstelling tot de printers, vaak hartstikke duur in verhouding. Een tip is dan ook om te zoeken op het internet naar goedkopere alternatieven. Je kunt namelijk eens kijken op het internet en zoeken op cartridges die niet van het printermerk zelf zijn, maar van een huismerk. Verschillende bedrijven bieden deze inktpatronen aan tegen een aantrekkelijke prijs.

Werken huismerk cartridges net zo goed?

Je hoeft niet bang te zijn dat de printer deze goedkopere cartridge niet kan gebruiken of niet kan ‘zien’, want daar zijn ze meestal uitvoerig op getest. Daarnaast brengen de inktpatronen van zo’n huismerk ook heus geen schade toe aan je printer. De cartridges van een huismerk worden voor veel verschillende type printers geleverd, waardoor je een grote kans hebt dat ook jouw printer in dat lijstje staat.

Bespaar nog meer op printkosten

Een andere tip om te besparen op printkosten zijn de instellingen op je computer. Vaak kun je namelijk kiezen uit het printen in kleur of juist alleen zwart wit. Kies dan eens voor alleen zwart wit, als de kleur van jouw document, dat je nodig hebt, niet van belang is. Ook kun je kiezen uit de kwaliteit van het printen. Zo kun je soms kiezen uit drie verschillende niveaus, waarbij je ook veel inkt kunt besparen. Op deze manieren gaat je inkt in je printer minder snel op en kun je dus geld besparen op je cartridges.