Ik zeg het eenmaal en ik blijf het zeggen: vakantie in eigen land is een supergoed idee. Nederland is zó gevarieerd, we zijn echt van alle markten thuis. Dus, of je nu benieuwd bent naar vakantie huisjes Nederland, of op zoek bent naar die ideale all inclusive Nederland, wat jij en alle mogelijke vakantiegangers thuis zich nu écht afvragen is natuurlijk: hoe plan je die ideale vakantie in eigen land? 

Het gameplan 

Het allereeste om je af te vragen bij het plannen van een vakantie, of je nu naar het verre buitenland afreist of lekker in eigen land blijft (dat laatste!), is hoe jij tot rust komt. Dat klinkt misschien als een gekmakend logische vraag, maar beantwoord hem maar eens! Dus, hoe kom jij tot rust? Is dat met een drankje in de ene hand en een boek in de ander? Tijdens lange wandelingen in de natuur en zwemmen in de ochtend? Of in een bruisende stad met winkels overal en meer restaurants dan je in een maand bezoeken kunt? En dan hebben we het nog niet eens gehad over je eventuele reisgenoten; hoe komen zij tot rust? Zij, die toch minstens net zo complex zijn als jij, met hun eigen meningen en eigen manier van doen? Hoe zorg je ervoor dat jullie een vakantie plannen waar voor iedereen wat wils is? De persoon die graag in het gedruis van de stad gedijd, zal bijvoorbeeld minder gelukkig worden van dat vakantiehuisje in het bos. Zorg er dus voor dat iedereen zijn ei kwijt kan. 

De ideale vakantie 

En dan, de plannen! Je weet aan welke behoeftes je moet voldoen, je weet waar iedereen wel én niet naartoe wil. Dan is het nu tijd voor het leuke gedoe. Stem, ook op basis van budget, eerst af hoe lang jullie willen gaan, en ongeveer in welke omgeving. Wat moet de omgeving allemaal hebben? Vlakbij het bos? Nederland heeft ongekend veel mooie natuur, van het prachtige Zuid-Limburg met haar glooiende heuvels, tot de heidevelden bij Mook, tot de enorm bekende Veluwe, tot de ruwheid en de complete rust van de Waddeneilanden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over onze kust. Maar we hebben ook ontzettend leuke steden met ontzettend leuke hotels, gelukkig. Voor iedereen wat wils, dus. 

 

Laat je dus dit (na)jaar verleiden tot een vakantie dichtbij huis. Vind wat je zoekt niet in een ver buitenland, maar in een stad waar je nog nooit geweest bent of een natuurgebied wat je alleen kent van de foto’s. Verbaas je over Nederland en fijne vakantie!