Je huid is je grootste orgaan, ook heb je er maar één van en moet je er je hele leven nog mee doen. Daarnaast is je huid een orgaan dat zichtbaar is en een groot onderdeel van je uiterlijk bepaald. Je snapt wel dat het belangrijk is om er dan ook goed voor te zorgen. Maar hoe doe je dat? Heb jij bijvoorbeeld een huid met acne of last van mee-eters en andere onzuiverheden? Dan is deze blogpost er om je te helpen! Ook lees je andere handige tips.

Ontdek de beste huidverzorgingsroutine voor jou

Elke huid is anders en reageert anders op bepaalde invloeden en producten. Wel is het zeker dat iedere huid elke dag een hoop te verduren krijgt. Denk aan regen, zonlicht, kou, warmte, druk, wrijving enzovoorts. Heb jij een gevoelige huid? Dan is het extra belangrijk om je huid goed te beschermen tegen deze negatieve invloeden. Wanneer je je huidverzorgingsroutine in elkaar gaat zetten, is het zeer belangrijk om te kijken naar producten die passen bij jouw type huid. Zo zijn er bijvoorbeeld verzorgingslijnen speciaal voor de vette, droge, gevoelige, oudere of donkere huid. De kans is groot dat je huid het beste opknapt met de juiste producten. En wanneer je de verkeerde producten gebruikt, kan de status van je huid zelfs verslechteren. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

De oorzaak van onzuiverheden

Onzuiverheden ontstaan veelal door een overproductie van talg door de talgkliertjes in je huid. Dit gebeurt vaak in de zogenoemde T-zone in je gezicht. Dit komt omdat de huid hier een stuk meer talg produceert dan op andere plekken. Door de hoeveelheid talg raken je talgkliertjes verstopt en dit uit zich in onder andere puistjes, rode vlekken, mee-eters enzovoorts. Maar, wist je dat er weer verschillende zaken invloed hebben op je talgproductie? Misschien heb je namelijk last van onzuiverheden omdat je genetisch bepaald een vette huid hebt. Ook kan het zijn dat je nog jong bent en wanneer dit zo is, produceert je huid vaak meer talg dan op latere leeftijd. Ook wanneer je veel stress ervaart, kan je huid onzuiverheden gaan vertonen. Tot slot hebben veel mensen last van onzuiverheden doordat ze hun huid gewoonweg niet goed genoeg verzorgen. Ze reinigen hun gezicht onvoldoende of op een onjuiste manier. Hierdoor kan de talg zich blijven ophopen.

Wat kan ik doen?

Gebruik eens een tijdje salicylzuur – drs Leenarts. Bijna iedere vette of onzuivere huid heeft hier baat bij. Dit product is tevens vrij van alcohol en parfum en daarnaast is het ontworpen door een dermatoloog. Ontdek zelf wat het product kan betekenen en bekijk ook de andere producten van drs Leenarts