Druk, druk, druk. Ben jij toe aan een mini-vakantie? Dan is een stedentrip in Europa een perfect idee. Geniet van tapas in Barcelona, ontdek de straten van Lissabon met een kabelkar of bewonder de Fisherman’s Bastion in Boedapest. Het mooie van een stedentrip is dat je niet veel vakantiedagen op hoeft te nemen. De meesten kiezen ervoor om drie, vier of vijf dagen op avontuur te gaan in een van de prachtige Europese (hoofd)steden. Heb jij al enig idee waar je heen wilt? Deze blog geeft je wat inspiratie. 

Lissabon

Heb je besloten om er even tussenuit te gaan? Even lekker genieten van het buitenland? Dan is een stedentrip Lissabon een leuk idee. In de stad valt van alles te zien. Het eerste wat je zult opmerken, zijn de vele kleurrijke gebouwen en de fijne sfeer die er hangt. Tip: bezoek Alfama. Dit is de oudste wijk van Lissabon. Hier ontdek je smalle straatjes met fadohuizen waar je altijd vrolijke muziek hoort op de achtergrond. Ook kun je je ogen uitkijken bij Miradouro de Santa Luzia. Het is een viewpoint op een plein met mooie bomen en honderden bloemen. En ben je toevallig op een dinsdag of zaterdag in Lissabon? Dan is de rommelmarkt Feira da Ladra een aanrader.

Barcelona

Op zoek naar een bruisende stad waar van alles gaande is iedere seconde van de dag? Dan is Barcelona een geweldige bestemming voor jou. De stad is gelegen in de Spaanse regio Catalonië. Wat je kunt verwachten van Barcelona? Ontzettend veel tapas, gezellig terrasjes en vooral veel blijheid. Er zijn ook talloze bezienswaardigheden in Barcelona. De bekendste zijn toch wel de Sagrada Familia, park Güell en Casa Batlló. Beleef ook een voetbalwedstrijd van FC Barcelona in Camp Nou. Dat is pas een gave ervaring! Een ding is zeker, een stedentrip Barcelona zal je niet teleurstellen. 

Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. Het is een echte aanrader voor iedereen die houdt van indrukwekkende architectuur en monumenten. Een van de bekendste bouwwerken in de stad is het Fisherman’s Bastion. Het ligt aan de overkant van de Donau waardoor je een mooi uitzicht hebt op Boedapest. Ook kun je in de omgeving van dit indrukwekkende bouwwerk andere architectuurwonderen bezichtigen. Ga bijvoorbeeld naar het Koninklijk Paleis en de Matthias Kerk. En als je toch in Boedapest bent, probeer dan de volgende dingen uit: goulashsoep bij For Sale Pub, strudel in de Centrale Markthal en langos in Szentendre.