Planten kunnen een kamer een hele leuke sfeer geven. Er is namelijk direct meer leven in de kamer. De groene kleur geeft vaak een warm gevoel en het ziet er ook gezellig uit. Behalve de uitstraling helpt een plant vaak ook met de luchtkwaliteit in een kamer. De meeste planten helpen namelijk op een positieve manier mee aan de luchtkwaliteit van een kamer. Sommige planten kunnen de lucht ook echt reinigen. En het enige wat jij daar als verzorger voor moet doen is soms een beetje water geven. En natuurlijk goed opletten of je niet te veel of te weinig water geeft. Ook is de plek heel belangrijk voor de plant. Niet alle planten kunnen even goed tegen dezelfde hoeveelheid zonlicht. Sommige planten hebben veel zonlicht nodig en sommige staan juist liever niet in direct zonlicht. Dit klinkt misschien heel ingewikkeld maar het is gelukkig geen hogere wiskunde. 

Veel zonnestralen

Er is voor iedereen wel een geschikte plant te vinden. Een hippe beginnersplant kan bijvoorbeeld de ficus kamerplant zijn. Je hebt de ficus plant namelijk in verschillende maten. Zo kan je er eentje op de vensterbank zetten in een potje, of juist een grotere versie op de grond. Wel heeft de ficus plant behoefte aan veel licht, het is daarom handig om de plant bij een raam te zetten waar de plant veel zonnestralen kan opvangen. Natuurlijk kan de ficus plant ook groeien en kan het zijn dat je begint met een kleintje maar hem toch later in een grotere pot moet overpotten. De plant heeft niet zoveel water nodig, vaak is het voldoende om een keer per week de plant water te geven. 

De geldboomplant

Een andere plant die vaak al wat groter is wanneer je deze koopt is de geldboomplant. Als je de pachira aquatica kopen wil, de oorspronkelijke naam van deze plant, dan koop je een plant die op de grond staat. De plant kan namelijk best groot worden, boven de 120 centimeter moet je de plant ook een keer in de twee jaar te verpotten. Dit is dus een plant waar je wel een beetje op moet letten en ook moet willen verpotten. Op het verpotten na is de geldboomplant ook iets lastiger dan andere planten. Zo moet je goed aanvoelen wanneer je de plant water geeft en is er ook een kans dat je de plant moet besproeien omdat de luchtvochtigheid niet hoog genoeg is. Daarnaast vraagt de Pachira Aquatica soms ook om extra voeding. Er kan dus zoals je leest een groot verschil zitten tussen verschillende planten in de hoeveelheid verzorging die ze nodig hebben. Dit kan invloed hebben op de keuze voor welke plant je wil kopen om je kamer op te vrolijken.