In Nederland houden we allemaal erg van fietsen en dit is wereldwijd bekend. Er zijn een hoop fietsfabrikanten en we exporteren ook veel verschillende soorten fietsen. Gemiddeld zijn er meer fietsen in Nederland dan Nederlanders. Ieder jaar komen er weer nieuwe fietsen bij op de fietsenmarkt en gaan de ontwikkelingen alleen maar verder. In het verleden was de bakfiets extreem populair voor het vervoeren van producten, maar anno 2022 is deze ook weer populair geworden. Een bakfiets kan namelijk heel erg handig zijn, maar veel mensen vinden een bakfiets vervelend. Fietsen op een bakfiets kan namelijk erg zwaar zijn, vooral als je extra dingen in de bak hebt liggen. Meer gewicht in de bakfiets in combinatie met tegenwind, maakt het vaak onmogelijk om te fietsen, maar gelukkig is er een oplossing: de elektrische bakfiets. Wat zijn nu echt redenen om een elektrische bakfiets te kopen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Trapondersteuning

Fietsen op een standaard bakfiets is heel erg moeilijk, vooral als je spullen in de bak hebt liggen. Het wordt namelijk enorm zwaar en daarom kan extra ondersteuning erg handig zijn en dat is iets wat een elektrische bakfiets heeft. Een elektrische bakfiets heeft een elektromotor en deze zorgt ervoor dat je trapondersteuning krijgt. Dit is natuurlijk ideaal, omdat je niet meer als een bezetene hoeft te trappen. Je kunt op deze manier makkelijker heuvels opkomen, maar ook spullen vervoeren. Ook heb je geen last meer van tegenwind en dat is echt iets waarvan je kunt genieten.

De trapondersteuning is ook ideaal voor ouderen die moeilijker te benen zijn, of voor jonge moeders die met hun kinderen op pad willen. Een elektrische bakfiets is natuurlijk ook ideaal voor mensen die met hun jonge kinderen op pad willen. Vaak kunnen jonge kinderen nog niet goed fietsen, maar willen ze wel mee met een gezellig fietstochtje.

Boodschappen doen

Een ander voordeel van een elektrische bakfiets is dat je eenvoudig je boodschappen kunt doen. Je kunt je auto thuis laten staan en de bakfiets pakken voor je dagelijkse boodschappen. De zware tassen kun je prima in de bak plaatsen en met de trapondersteuning voel je hier bijna niets van. Dit is een duurzame oplossing, maar ook een goedkope oplossing als je het vergelijkt met een auto. Een elektrische bakfiets is natuurlijk wel behoorlijk duur, maar je moet het ook zien als een slimme investering.