Heel erg veel mensen maken gebruik van de auto wanneer ze naar hun werk gaan. Een auto is echt onmisbaar geworden, en dit is dan ook een goede reden om te profiteren van het leasen van een auto. Als je een leaseauto wilt, moet je eerst weten wat voor soort auto je nodig hebt. Daarna kun je gaan kijken naar welke leaseauto's er beschikbaar zijn. Wanneer je een leaseauto wilt, is het belangrijk om te weten wat je budget is. Het is verstandig om je budget vast te stellen voordat je gaat kijken naar welke auto je wilt leasen. Als je weet hoeveel je per maand kwijt wilt zijn aan een leaseauto, kun je gemakkelijker shoppen en vergelijken.

Kies de auto die het beste bij je past en stel een overeenkomst op met de dealer. Als je eenmaal een passende leaseauto hebt gevonden, kun je overgaan op het ondertekenen van het leasecontract. Steeds meer mensen kiezen voor een financial lease. Deze vorm van leasen noemen we ook wel ‘’huurkoop’’. Dit komt omdat de auto wordt gezien als het onderpand van de desbetreffende lease. De bank wordt in maandelijkse termijnen terugbetaald. Het maandelijkse bedrag kun je eenvoudig afstemming op jouw situatie. In deze blog bespreken we waarom het leasen van een auto erg aantrekkelijk zou kunnen zijn. 

Ideaal voor ondernemers 

Op zoek naar een auto leasen? Tegenwoordig wordt er fanatiek gebruik gemaakt van financial lease. Het kan heel nuttig zijn voor ondernemers om te kiezen voor deze manier van leasen. Bedrijven hebben tenslotte soms medewerkers in dienst die grote afstanden moeten afleggen voor woon-werk verkeer, of regelmatig op pad moeten om spullen te vervoeren. Op zoek naar financial lease? Het biedt bedrijven de mogelijkheid om geld achter de hand te houden voor eventuele andere investeringen. Meestal is er alleen een aanbetaling nodig, namelijk het BTW-bedrag. 

Het afsluiten van een leasecontract 

Hoe langer het leasecontract, hoe minder het maandelijkse bedrag zal zijn. Het kan dus zeer aantrekkelijk zijn om een leasecontract af te sluiten voor een langere periode. Echter verhoogt dit wel de gebruiksdoor van de auto, en dit is niet altijd wenselijk. Het is ook mogelijk om een slottermijn in te bouwen, hierdoor kun je het maandelijkse bedrag verlagen en toch een leasecontract afsluiten. Bovendien komt het regelmatig voor dat het slottermijn van de lease auto aan het einde van de looptijd hoger ligt dan de dagwaarde van de desbetreffende auto. Genoeg dingen om rekening mee te houden bij het afsluiten van een leasecontract.