Frezen is een heel belangrijk proces waarbij altijd freesgereedschap wordt gebruikt. Het materiaal wordt met deze machine met een draaiende beweging weggesneden. Net als bij boren is dit mogelijk met verschillende soorten apparaten. Er zijn namelijk veel verschillende freesmachines en deze kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Zo heb je machines voor verschillende diameters en verschillende hardheden. De frees is altijd in beweging en dit betekent dat de draaisnelheid hoog moet zijn, dit zorgt namelijk voor een schone afwerking. Het doel is om een mooie optimale balans te vinden tussen het toerental en de draaisnelheid. Waarvoor wordt frezen nu gebruikt en waarvoor wordt lassen gebruikt? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Waarvoor wordt frezen precies gebruikt? 

Frezen wordt voor ontzettend veel verschillende doeleinden gebruikt, maar vooral voor het frezen van gaten. Extra grote ronde gaten worden altijd gefreesd, omdat dit met een boor vaak niet mogelijk is. Ook bij sleufgaten wordt er vaak gebruikgemaakt van deze methode en vaak wordt er eerst een gat geboord. Door middel van de freestechniek wordt het gat verder geopend. Daarnaast wordt het ook voor rechthoekige gaten gebruikt en dit is natuurlijk niet mogelijk met boren. Hierbij wordt het diameter van de freesmachine vaak aangepast, zodat het goed gebruikt kan worden voor rechthoekige gaten.

De hoeveelheid materiaal dat de frees van het materiaal kan verwijderen, hangt af van de diameter van de frees die wordt gebruikt. Zo kan een frees veel eraf halen, maar kun je ook precies te werk gaan met een kleinere diameter. Voor het uitvoeren van freeswerkzaamheden is het altijd van belang om specialist in te schakelen. Een specialist heeft veel ervaring met frezen en weet precies hoe het werkt.

Lassen

Lassen is ook iets wat je steeds vaker ziet terugkomen en dat is niet zonder reden. Lassen is namelijk een hele handige techniek en wordt ook steeds vaker toegepast. Er kunnen verschillende dingen gelast worden en vaak worden hierbij twee materialen aan elkaar gelast. Twee losse onderdelen kunnen door middel van lassen één worden. Bij het lassen is het van belang dat het netjes wordt gedaan. Een lelijke lasnaad is namelijk niet fijn om te hebben en daarom is het altijd van belang om een professionele lasser in te schakelen voor de laswerkzaamheden. Zoek je een specialist voor het frezen of lassen? Kijk dan goed op het internet en vergelijk verschillende specialisten met elkaar.