Ouder worden doen we allemaal, maar niemand staat te springen om de verandering van je uiterlijk die hierbij gepaard gaat. Aan het verstrijken van de tijd en het getal dat jouw leeftijd aangeeft kunnen we niets doen. Maar we weten ook dat leeftijd eigenlijk niets meer dan dat getal is. We zijn zo oud als dat we ons voelen, en dat is mede afhankelijk van hoe we eruit zien. Hoewel we vaker vrouwen horen over de factoren van ouder worden, hebben mannen er soms net zoveel moeite mee. In dit blog lees je daarom drie tips om er jonger uit te zien.

 

Goede verzorging

Het zal je niet verbazen dat een goede verzorging bovenaan het lijstje staat. Je uiterlijk is een weerspiegeling van de verzorging voor jezelf en verdient dan ook de nodige aandacht. Geen zin in een kast vol met verschillende crèmes? Begin gewoon eens bij een goede nachtrust. Wist je dat veel tekenen van ouderdom komen door slaaptekort? En daarmee bedoelen we natuurlijk niet die ene nacht dat je het licht uit moest doen in je favoriete kroeg, maar op de lange termijn houdt genoeg slaap je gezicht jong. Mocht je toch opstaan met een paar diepe kringen onder je ogen, smeer dan een verzorgende oogcrème op. Nog een inkoppertje, maar niet minder waar: houd je een beetje in wat betreft alcohol, roken, suikers en zon. Deze factoren hebben echt een onwijs slechte invloed op je huid en kunnen daarom erg bepalend worden voor je uitstraling.

 

Beweging

Ongeacht je leeftijd is het altijd goed om te blijven bewegen. Je doel hoeft heus niet een afgetraind lichaam of een paar kilootjes minder te zijn. Je lichaam heeft beweging nodig. Dus zit jij heel de dag op kantoor, sluit de dag dan af met een uurtje in de sportschool. Kun je maar moeilijk je draai vinden in de sportschool? Denk dan eens aan een teamsport zoals voetbal of tennis, een rondje wandelen of een paar baantjes trekken in het zwembad.

 

Gezichtsbehandeling

Naast dat je je huid goed moet verzorgen, kun je je huidverzorging aanvullen met een bezoek aan een specialist. Er zijn verschillende behandelingen die je kunt ondergaan voor een jongere uitstraling, bijvoorbeeld microneedling. Microneedling verbetert de stevigheid van je huid en pakt oneffenheden en littekens aan. Ook verbetert het de teint van je huid en verfijnt het de poriën. Er worden met hele kleine naaldjes gaatjes in de bovenste huidlaag gemaakt waardoor de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. Ook kun je kiezen voor een Profhilo behandeling. Deze behandeling zorgt voor hydratatie van de huid, zet huidcellen aan tot het vormen van collageen en elastine en geeft een liftend effect en een gezonde glow. Je kunt deze behandeling op verschillende plekken van je lichaam gebruiken. Met een dunne naald wordt oppervlakkig in de huid een gel van pure hyaluronzuur ingespoten. afhankelijk van je huidconditie en leeftijd zijn er twee of drie behandelingen nodig, waarna je hier negen tot twaalf maanden plezier van hebt.