We hechten veel belang aan onze persoonlijke hygiëne en zijn dan ook steeds op zoek naar producten die ons hierbij kunnen helpen. Het gebruik van een goede zeep die precies de nodige ingrediënten bevat om je huid gezond, stralend en gehydrateerd te houden, mag dan ook niet in de badkamer ontbreken. Voor wie houdt van een natuurlijke zeep die mild en zacht is voor ieder huidtype, is de Aleppo zeep een echte aanrader. Je leest hieronder waarom!

Wat is Aleppo zeep?

Veel zepen hebben ronkende namen die je al doen wegdromen van blauwe oceanen en immense bloemenvelden, maar niet zo voor deze zeep. Deze zeep dankt haar naam heel eenvoudig aan het plaatsje Aleppo, dat ligt in Syrië, omdat daar het idee en de eerste productie ervan ontstond. Met slechts 2 ingrediënten, namelijk biologische laurierbesolie en biologische olijfolie, kun je terecht stellen dat dit wellicht de meest natuurlijke zeep is die je kunt vinden. Iedere familie die de zeep produceert, doet dit volgens een eigen verhouding aan beide ingrediënten.

Hoe wordt deze zeep gemaakt? 

Al vanaf het prille begin wordt de Aleppo zeep op een unieke en traditionele manier gemaakt en dat is vandaag nog steeds zo. De zepen worden door families volgens hun eigen recept en verhoudingen geproduceerd door de ingrediënten te mengen met loog en te verhitten. Na het verhitten, wordt de zeep in blokken gegoten en voorzien van een stempel van de zeepmaker om dan 6 tot 9 maanden te drogen. Het resultaat na die droogtijd is een zeep met een bruine kleur aan de buitenkant en een groene kleur aan de binnenkant.
De traditionele productie zorgt ervoor dat ieder stuk zeep er anders uitziet en er geen sprake is van massaproductie. 

Waarom je deze zeep echt moet proberen

De Aleppo zeep bevat enkel maar natuurlijke ingrediënten en is daarom een echte weldaad voor ieder huidtype; van volwassenen tot kinderen en zelfs huisdieren. De reinigende en verfrissende eigenschappen zorgen voor een gladde, soepele en zachte huid. Voor mensen die bijvoorbeeld af te rekenen hebben met een droge huid, onzuiverheden en puistjes is deze zeep een echte aanrader vanwege die zuiverende en hydraterende eigenschappen. Het is in ieder geval een volledig biologische manier om zorg te dragen voor je huid die bovendien ook nog erg doeltreffend is. Wist je trouwens dat er ook mensen zijn die de Aleppo zeep gebruiken om hun haar mee te wassen en zelfs om hun tanden mee te poetsen? De natuurlijke ingrediënten doen ook hier doeltreffend hun werk.