Een energielabel is tegenwoordig verplicht in Nederland wanneer je je huis wilt gaan verkopen of verhuren. Ook bij bedrijfspanden boven de 50 vierkante meter is zo'n energielabel verplicht. Maar hoe kom je nu aan zo'n energielabel? Dat is simpel: je neemt contact op met Label-up energielabels. Je vindt Label-up energielabels gewoon online. Je kunt online een afspraak maken met een van de gecertificeerde adviseurs van Label-up energielabels. Deze adviseur komt dan bij je langs om je pand, of dat nu voor wonen of voor bedrijven bestemd is, te inspecteren. Je ontvangt dan na verloop van tijd een energielabel.

Kan Label-up energielabels ook supersnel een energielabel regelen?

Zeker! Ook voor een snel energielabel aanvragen kun je terecht bij Label-up energielabels. Dit kan, bijvoorbeeld, handig zijn wanneer de overdracht op zeer korte termijn gaat plaatsvinden. De overdracht of het tekenen van het huurcontract mag pas plaatsvinden wanneer er een energielabel aanwezig is. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je goed bent voorbereid. De adviseur van Label-up energielabels kan je van meer informatie voorzien. Hoe en waar moet je de aanvraag indienen? Welke papieren heb je nodig én hoe lang gaat het allemaal duren? Allemaal belangrijke vragen die snel en gemakkelijk beantwoord kunnen worden door de expert.

Kun je zelf nog iets doen om een beter energielabel te krijgen?

Ja, dat kan! Heb je de tijd en wil je wat investeren in het bedrijfspand of de woning? Dan kun je ervoor kiezen om de isolatie te updaten. Begin eens met het dak. Is dat nog niet geïsoleerd? Dan gaat veel warmte verloren. Omdat warmte stijgt, moet het worden tegengehouden door een goede laag isolatie. Is het dak goed geïsoleerd? Dan kun je er ook nog voor kiezen om de muren, de vloeren en de ramen van betere isolatie te voorzien. Je krijgt dan een beter energielabel en dat levert je altijd weer wat op.

Moet ik altijd een energielabel aanvragen?

Dat hoeft niet. Alleen als je je huis wilt gaan verkopen of verhuren of als je je bedrijfspand van boven de 50 vierkante meter wilt gaan verkopen of verhuren is een energielabel verplicht. Toch is het wel altijd verstandig om, als je de mogelijkheid hebt, je huis van een betere isolatie te voorzien. Dat levert je namelijk altijd een groot voordeel op. Om te beginnen is het pand veel comfortabeler en ook zullen de kosten voor energie veel lager worden. En dan heb ik het nog niet eens over de voordelen voor het milieu!